Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - samovolné přidávání či držení vysokých otáček




Právě je úte 14. srp 2018 10:38:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 24. čer 2017 14:37:20 
Offline

Registrován: sob 24. čer 2017 14:20:14
Příspěvky: 3
Zdravím Vás, mám problém se svou Xsarou picaso 1.6 Hdi 2004 (137000 najeto). Po nastartování běží motor bez problémů na volnoběh, po rozjetí se buďto zaseknou otáčky v nejvyšší poloze do které jsem sešlápl plyn, či se občas samovolně začnou zvyšovat. Tato závada se projevuje cca u každého druhého, třetího nastartování. Pokud z vysokých otáček vypnu motor a znovu nastartuji, je závada se znovu neprojevuje. Plynové lanko se nezasekává, plynový pedál se v pohodě vrací do původní polohy. Dříve byla tato porucha provázena oranžovou kontrolkou na PP s hláškou engine fault, nyní už závada probíhá samovolně bez chybové hlášky. Prý by to mohl být potenciometr, jelikož se ale závada objevuje jen občas, cca v 50% případů, nejsem si jistý. Potenciometr správně vrací lanko do zákl. polohy. Když mám štěstí, a závada se po sešlápnutí plynu neobjeví, auto funguje naprosto v pořádku (neztrácí výkon, reaguje i na velmi malé změny sešlápnutí pedálu). Může mi prosím někdo poradit, než vůz s lítostí ,,pošlu z domu" ?? Předem Vám mnohokrát děkuji!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 26. čer 2017 19:22:10 
Offline

Registrován: sob 17. říj 2009 19:26:05
Příspěvky: 134
Zdravím,
já osobně bych toto viděl na plynový potenciometr. Ten jde naprosto v pohodě otestovat diagnostikou. Taky to umí dělat ukostření toho potenciometru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30. čer 2017 17:17:24 
Offline

Registrován: sob 24. čer 2017 14:20:14
Příspěvky: 3
zdravím Vás,
díky moc za radu, kamarád to taktéž tipoval. Zkoušel ho proměřit ale nic kloudného nezjistil, tak asi zkusím sehnat nový či jetý z vrakoviště..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 01. črc 2017 19:05:49 
Offline

Registrován: sob 17. říj 2009 19:26:05
Příspěvky: 134
Zdravím,
potenciometr jde vyzkoušet na diagnostice - než něco koupíš.
A určitě jde změřit - jsou v něm dvě samostatné dráhy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 01. črc 2017 19:27:49 
Offline

Registrován: sob 24. čer 2017 14:20:14
Příspěvky: 3
proměření proběhlo, potenciometr bez důvodu skákal z čísla na číslo, tedy patrně obdobný průběh jako když byl namontován v autě, nastavoval otáčky jak se mu chtělo. Objednal jsem za 300 použitý, s tří měsíční zárukou, tak snad :)

ještě jednou díky za radu :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz