Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - ELM327




Právě je ned 20. led 2019 2:40:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: sob 20. úno 2016 11:54:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. srp 2012 11:14:10
Příspěvky: 520
Bydliště: Trutnov
Zvláštní, 1.5 mi spolehlivě fungovala prakticky vždy. Zkusil bych vymazat data aplikace, vyndat adaptér a vše znovu spárovat a nastavit. Zkus kouknout ještě v nastavení adaptéru na "rychlé připojení" a dej tomu chvíli čas, první připojení trvá okolo minuty...
Jen pro jistotu se zeptám, v informacích o adaptéru máš uvedeno verzi 1.5? Kolega si objednal 1.5 ale přišla mi 2.1...

_________________
Moje C4 Grand Picasso 1.6 HDi 80kW 5st manuál 2008

Manželky C3 1.1 44kW 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: sob 20. úno 2016 14:37:54 
Offline

Registrován: úte 16. úno 2016 7:45:55
Příspěvky: 7
Bydliště: Jevany
Ahoj, zkusím ted ještě vymazat všechny data a dám tomu tedy více času, ale verze 1.5 by to měla být, je to na něm napsáno a zobrazuje to i Torque :(

_________________
Xantia 1,8 8V (1995) > Xantia 1,9TD (1998) > Xsara Picasso 2,0 HDI (2003) > ????


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: ned 21. úno 2016 3:07:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 16. úno 2016 9:14:25
Příspěvky: 142
Bydliště: kósek od Znojma
Zkusil bych ještě jinou aplikaci. Na mém autě (viz podpis) Torque pro funguje i s verzí 2.1, ale jenom na čtení aktuálních dat. S chybovými kódy to nebude asi žádná hitparáda, protože tam evidentně nějakou chybu mám, ale Torque mi hlásí, že v ECU nejsou žádné chyby bo tak něco. Na tento popud jsem zkusil ještě několikero aplikací a s většinou se mi to taky nespojilo, která byla ještě schopna se spojila byla OBD Car Doctor, která mi zase házela, řekl bych, nesmysly, co se chybových kódů týče.

_________________
Citroën Grand C4 Picasso Exclusive 1.6 THP 5FX EP6DT BMP6 2009


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: pát 26. úno 2016 21:25:41 
Offline

Registrován: úte 16. úno 2016 7:45:55
Příspěvky: 7
Bydliště: Jevany
Ahoj, tak odzkoušeno několik aplikací (např. OBD Doctor, Torque ap.) a u všech končím tím, že se adaptér není schopen spojit s řídící jednotkou :( s telefonem se spojí bez problémů, aplikace ukazuje verzi adaptéru 1.5, pokud vám to někomu funguje na takto starém autě (2003, HDI), můžete mi napsat link co přesně a kde jste koupili, ale co vám skutečně bez problémů funguje? Nepotřebuju mazat chyby, stačí mi live data (otáčkoměr ap.). Předem děkuji a přeji pěkný den :)

_________________
Xantia 1,8 8V (1995) > Xantia 1,9TD (1998) > Xsara Picasso 2,0 HDI (2003) > ????


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: pát 26. úno 2016 21:39:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. srp 2012 11:14:10
Příspěvky: 520
Bydliště: Trutnov
Viz můj popis okolo 4. strany, fungovalo mi to na 2.0 HDi 2002. Vyzkoušej nějakou tu PC aplikaci, jestli je modul funkční, případně v jiném autě?
Ještě takový detail, měl jsi zapnutý klíček, aby ti svítili kontrolky?

_________________
Moje C4 Grand Picasso 1.6 HDi 80kW 5st manuál 2008

Manželky C3 1.1 44kW 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: pát 26. úno 2016 22:12:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 16. úno 2016 9:14:25
Příspěvky: 142
Bydliště: kósek od Znojma
:idea: V tomto má Zelych pravdu, já musím mít dokonce i nastartováno, aby se mi to spojilo s ECU, to mi nedošlo. :oops: Se zapnutým klíčkem se mi spojí pouze telefon s ELM, ale k ECU už ne...

Edit: Tak beru zpět. Nedalo mi to a šel jsem to ještě vyzkoušet. S ELM se mi spojí, aniž bych vůbec zasunul klíček do zapalování. S ECU se mi spojí i při zapnutém klíčku...

_________________
Citroën Grand C4 Picasso Exclusive 1.6 THP 5FX EP6DT BMP6 2009


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: pát 26. úno 2016 22:59:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. srp 2012 11:14:10
Příspěvky: 520
Bydliště: Trutnov
Kodlik: To se divím, že musíš mít nastartovaný motor. V C4 mi ELM komunikuje ještě asi 30 sekund po vyndání klíčku ze zapalování.

_________________
Moje C4 Grand Picasso 1.6 HDi 80kW 5st manuál 2008

Manželky C3 1.1 44kW 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: pát 26. úno 2016 23:29:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 16. úno 2016 9:14:25
Příspěvky: 142
Bydliště: kósek od Znojma
Nemusím mít nastartováno, už jsem se opravil. S těmi třiceti sekundami po vypnutí to mám stejně.

_________________
Citroën Grand C4 Picasso Exclusive 1.6 THP 5FX EP6DT BMP6 2009


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: sob 27. úno 2016 15:08:48 
Offline

Registrován: úte 16. úno 2016 7:45:55
Příspěvky: 7
Bydliště: Jevany
Díky za rady, vyzkouším ještě to PC, ale s mobilními aplikacemi jsem to zkoušel bez nastartování, s nastartovaným motorem i za jízdy (asi 20 km) a beze změny modul se choval pořád stejně (spárován s telefonem bez komunikace s řídící jednotkou), zkusím to v nějakém jiném autě a pak uvidím :cry:

_________________
Xantia 1,8 8V (1995) > Xantia 1,9TD (1998) > Xsara Picasso 2,0 HDI (2003) > ????


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: ned 06. bře 2016 7:29:12 
Offline

Registrován: úte 16. úno 2016 7:45:55
Příspěvky: 7
Bydliště: Jevany
Ahoj, tak adaptér jsem v týdnu vyzkoušel v půjčené Škodě Rapid (r.v.2014), připojení k řídící jednotce a spárování s telefonem (Torque pro) proběhlo během cca 30 sekund. Zkoušel jsem číst jenom live data a v pohodě (což mi bohatě stačí pro začátek), v Picassu pořád stejně nefunguje. Z toho mi vyplývá, že co jsem koupil (tváří se jako 1.5) neumí tak staré auto, protože diagnostická zásuvka funguje přes origo diagnostiku (servis v Citroenu jednotku bez problémů načte). Takže mi zbývají pouze dvě variaty, 1. levnější: sehnat jiný adaptér co 100% funguje (kdyby byl odkaz na konkrétní modul a verzi, bylo by to super :) ) nebo 2. dražší: zakoupit novější auto :D . Díky za pomoc a pěkný den všem :)

_________________
Xantia 1,8 8V (1995) > Xantia 1,9TD (1998) > Xsara Picasso 2,0 HDI (2003) > ????


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: pát 14. pro 2018 15:55:56 
Offline

Registrován: pát 14. pro 2018 15:52:43
Příspěvky: 1
Zdravím,

nemáte někdo tu ELM327 v 1.5 doma nevyužitou??


Popř. napište sz, bych měl zájem.


Děkuji...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: pát 14. pro 2018 17:23:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. srp 2012 11:14:10
Příspěvky: 520
Bydliště: Trutnov
Mám v2.1 i v1.5, myslím že bych jednu mohl postrádat. Odkud jsi?

_________________
Moje C4 Grand Picasso 1.6 HDi 80kW 5st manuál 2008

Manželky C3 1.1 44kW 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: pát 14. pro 2018 22:59:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj 2013 2:00:09
Příspěvky: 2509
Bydliště: Ústí nad Labem
Taky se mi doma jedna povaluje,jen netuším co to je zač,ale má bílý futrál. :D

_________________
C4 Cactus Rip Curl 1.2 e-THP 2016..je.
C4 Picasso 1.6 VTI 2010 ....bylo
Xsara Picasso 1.6.16 V 2006
Xsara Picasso 1.6 i 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2018 9:53:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6589
Bydliště: Kolín
ja mam modrou uz asi 10 let to bude asi verze 0,00 prd :P

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ELM327
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2018 9:59:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. srp 2012 11:14:10
Příspěvky: 520
Bydliště: Trutnov
Verzi zjistíte třeba v již zmíněném Torque Pro v informacích o adaptéru ;-)

_________________
Moje C4 Grand Picasso 1.6 HDi 80kW 5st manuál 2008

Manželky C3 1.1 44kW 2002


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz