Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Vypadávající tempomat




Právě je ned 22. črc 2018 19:57:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: úte 16. srp 2016 9:21:05 
Offline

Registrován: stř 27. črc 2016 13:14:05
Příspěvky: 4
Zdravím, hledal jsem tu, ale všechno je jen trochu podobné mému problému. Když chci občas pustit tempomat, tak mi jen problikává pauza a tempomat se nezapne. Neskáče mi žádná hláška o chybě, jen neodpauzuju. Pokud klidně hned zastavím a vypnu motor, tak pak běží zase normálně. Stalo se mi to kdysi jednou, teď se to děje tak 10x zapne, 3x nezapne. Nějaký zkušenější, kdo by mohl mít potuchu? Oxidace? Brzdový spínač? Děkuji za napády...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: úte 16. srp 2016 19:07:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6430
Bydliště: Kolín
brzda spojka cokoliv :mrgreen:

_________________
bejvávalo:Citroen C4 1,4i > Škoda Felicia 1,3 GLXi

současnost: Velké auto pro velké kluky a malé auto pro jejich ženušky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: stř 17. srp 2016 7:25:50 
Offline

Registrován: stř 17. srp 2016 7:22:49
Příspěvky: 1
Nemáte někdo nápad jak postupovat? Nemohl by to dělat i ten ovládací kroužek pod volantem? Mám k dispozici univerzální diagnostiku Delphi, ale nejsem si jist, že tuhle chybu ukáže počítač popřípadě že se uloží do paměti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: stř 17. srp 2016 19:51:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6430
Bydliště: Kolín
Delfi vůbec
Možná i tlačítka na volantu

Kroužek c4 nemá na pevný střed

_________________
bejvávalo:Citroen C4 1,4i > Škoda Felicia 1,3 GLXi

současnost: Velké auto pro velké kluky a malé auto pro jejich ženušky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: čtv 18. srp 2016 14:12:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj 2013 2:00:09
Příspěvky: 2478
Bydliště: Ústí nad Labem
Začal bych zcela jistě brzdovým spínačem. ;) Vyjmout,rozebrat,očistit zoxidované vnitřní kontakty,složit a nasadit zpět.Můžeš to také zkusit jen prostříknout,ale po nedlouhé době se problém vrátí. :(

_________________
C4 Cactus Rip Curl 1.2 e-THP 2016..je.
C4 Picasso 1.6 VTI 2010 ....bylo
Xsara Picasso 1.6.16 V 2006
Xsara Picasso 1.6 i 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: pát 19. srp 2016 13:38:27 
Offline

Registrován: stř 27. črc 2016 13:14:05
Příspěvky: 4
Zatím děkuji, určitě vyzkouším všechno, co budu moct :D :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: pát 19. srp 2016 13:43:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj 2013 2:00:09
Příspěvky: 2478
Bydliště: Ústí nad Labem
Jen abys měl představu,jak to vypadá v rozloženém stavu. :D


Přílohy:
18.jpg
18.jpg [ 221.13 KiB | Zobrazeno 5228 krát ]
17.jpg
17.jpg [ 192.17 KiB | Zobrazeno 5228 krát ]
20.jpg
20.jpg [ 196.8 KiB | Zobrazeno 5228 krát ]

_________________
C4 Cactus Rip Curl 1.2 e-THP 2016..je.
C4 Picasso 1.6 VTI 2010 ....bylo
Xsara Picasso 1.6.16 V 2006
Xsara Picasso 1.6 i 2002
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: čtv 01. zář 2016 10:08:52 
Offline

Registrován: stř 27. črc 2016 13:14:05
Příspěvky: 4
Tak jsme s kolegou..nebo teda spíš kolega, já jsem odborně přihlížel, rozebrali brzdový spínač, prostříkali kontaktním sprejem a očistili. Diagnostikou jsme zkoušeli jste funkčnost tlačítek na volantu a pedálů, a vše dobrý. Brzdový po vyčistění reaguje mnohem rychleji. Zatím tempomat funguje, tak snad to vydrží :-) Díky za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: čtv 01. zář 2016 10:26:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj 2013 2:00:09
Příspěvky: 2478
Bydliště: Ústí nad Labem
No vida,ono se stačí zeptat. :D Jinak není zač,pokud víme,tak rádi pomůžeme. ;)

_________________
C4 Cactus Rip Curl 1.2 e-THP 2016..je.
C4 Picasso 1.6 VTI 2010 ....bylo
Xsara Picasso 1.6.16 V 2006
Xsara Picasso 1.6 i 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: sob 25. úno 2017 22:22:14 
Offline

Registrován: sob 17. říj 2009 21:10:22
Příspěvky: 36
Ahoj,
tak som dnes spravil zaujímavý objav :o s tempomatom. Ked som zapol reg tak mi naskočila hlaška - servis. Znovu som vypol a zapol- znovu to isté. Potom som len tak, pokus -omyl, stačil PAUSE a zapol som tempomat. Všetko išlo všetko ako po masle, žiadne hlaška. Tak ma teraz zaujíma či som ja vypol tempomat ked som mal PAUSE a preto mi naskakoval servis, alebo neviem prečo to naskočilo. (Ja som rad :) Teraz funguje v pohode. Ked to vyskúšate dajte vediet.

_________________
C4 -1,6i 16V X/PLUS 2006


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: ned 26. úno 2017 6:13:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj 2013 2:00:09
Příspěvky: 2478
Bydliště: Ústí nad Labem
Předpokládám,že ty pokusy jsi prováděl za jízdy a během ní jsi několikrát sešlápl brzdu.Během toho se zákonitě hnul brzdový spínač,kde bych hledal problém jako první, :idea: ale může být samozřejmě chyba v tom ovládání na volantu. ;)

_________________
C4 Cactus Rip Curl 1.2 e-THP 2016..je.
C4 Picasso 1.6 VTI 2010 ....bylo
Xsara Picasso 1.6.16 V 2006
Xsara Picasso 1.6 i 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vypadávající tempomat
PříspěvekNapsal: pon 10. črc 2017 15:44:02 
Offline

Registrován: stř 19. říj 2011 16:50:37
Příspěvky: 27
Ahoj. Mal som podobné aj so svietiacim "servis." Po výmene za nový spínač brzdových svetiel chvíľku OK a problém znova. Až po inštalácii doplňkového káblika chyba , zatiaľ, odstránená.
Peter


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz